Razne vrste uređaja za pomlađivanje kože

djevojka koja drži uređaj za podmlađivanje kože

Kada prvi znakovi venuća na koži postanu vidljivi, dame obično odmah počinju tražiti načine da povrate mladolikost. Jedan od najefikasnijih je poseban uređaj za pomlađivanje. Ne mora to biti salon. Mnogi se uređaji mogu koristiti i kod kuće. Razmotrite značajke koje razlikuju najpopularnije uređaje za pomlađivanje kože i suptilnosti njihove uporabe.

Hardverski kozmetički zadaci

Savremeni uređaji za pomlađivanje kože mogu postići vrlo dobre rezultate. Uostalom, oni utječu na sve njegove slojeve. Takvi uređaji omogućavaju rad bez injekcija i hirurške intervencije, što je jedan od glavnih razloga njihove popularnosti.

Visokokvalitetni uređaj za brzo pomlađivanje kože lica koji može:

 • zatezanje mišića;
 • čine kožu elastičnijom;
 • vidljivo izglađuje duboke i uklanja male bore;
 • pruža efekat podizanja;
 • poboljšati ten;
 • uklonite akne, mitesere, zategnite pore.

Neki moderni uređaji za pomlađivanje pomažu da se riješe viška vegetacije. Vrhunski uređaji poboljšavaju cirkulaciju krvi, povećavaju proizvodnju hijaluronske kiseline i kolagena i ubrzavaju regeneraciju ćelija.

Vrste uređaja

Ako kupite odgovarajući uređaj za njegu lica u kući i koristite ga redovno, a ne s vremena na vrijeme, rezultati vjerojatno neće biti slabiji nakon efektnih salonskih postupaka. Stoga se odabiru odgovarajućeg uređaja mora pristupiti s najvećom ozbiljnošću.

Bolje je ne kupovati jeftiniju alternativu, već kupiti kvalitetan uređaj pouzdanog proizvođača. Njena cijena nadoknađena je izvanrednim rezultatima.

Općenito, uređaji za pomlađivanje kože klasificiraju se prema principu njihovog djelovanja. Razmotrimo najpopularnije vrste uređaja i mogućnosti njihove upotrebe.

Stimulacija mikrotoka

Uz pomoć mikrostruke izloženosti, možete poboljšati cirkulaciju krvi u koži, stimulirati proizvodnju aminokiselina, elastina, kolagena. Neki ga zbunjuju s miostimulacijom. Međutim, razlika između tih postupaka i, prema tome, uređaja je vrlo značajna.

Električni stimulator mišića djeluje koristeći istu amperažu, ali i ugovarajući mišiće lica. Naprežu se i opuštaju.

Uređaj za stimulaciju mikrotoka deluje na ubrzavanje metaboličkih procesa i obnavljanje ćelija tkiva. U to nisu uključeni mišići.

Elektroprivreda

Ovaj postupak se izvodi prvenstveno za podizanje. Međutim, uređaji za elektroporaciju također uspješno obavljaju i druge funkcije:

 • obnavljanje kože nakon agresivnih postupaka;
 • snažna pigmentacija;
 • uklanjanje ožiljaka,
 • tretman akni;
 • povećava elastičnost kože.

Elektroporacija je relativno sigurna i bezbolna. Vizuelno se rezultat od njega može vidjeti nakon prvog puta. Međutim, za postizanje maksimalnog učinka trebat će vam najmanje 10 postupaka. Interval između njih je sedmica.

Ultrazvučni tretman

Ovaj postupak se može uporediti sa mezoterapijom. Princip rada ultrazvučnih uređaja su talasi sa unaprijed određenim frekvencijama. Takvi uređaji djeluju na gornji sloj kože. Učinkovito ga očiste, uklanjaju mrtve ćelije i inhibiraju proces starenja.

Ultrazvuk omogućava ishranu i hidrataciju tkiva. Uz to, ubrzava proizvodnju elastina i kolagena.

Ultrazvučne mašine uklanjaju nedostatke na koži i čine je glatkom. Uz to, jako dobro zatežu konturu lica.

Laserska terapija

Laserski uređaji se danas aktivno koriste u mnogim kozmetičkim salonima. Omogućuju vam učinkovito i brzo uklanjanje bora.

Ovi uređaji ciljaju dublje slojeve kože, ubrzavajući proizvodnju elastina i kolagena. Obnavljaju tkiva iznutra, aktiviraju vitalne procese i značajno poboljšavaju prehranu kože.

Nakon nanošenja lasera, vitamini i prirodni peptidi se nanose na lice. Imaju vrlo dobar efekat na kožu i jačaju efekat koji se dobija pomoću aparata.

Kontraindikacije

Ne mogu svi koristiti uređaje za pomlađivanje tkiva. Stručnjaci identifikuju sljedeće kontraindikacije za upotrebu takvih uređaja:

 • oštećenje bubrega ili jetre;
 • prehlade, otvorene rane, upale kože;
 • karcinom (uređaj može ubrzati rast stanica raka);
 • prisutnost instaliranih pejsmejkera;
 • gljivične bolesti;
 • nošenje djeteta (zbog utjecaja aparata, maternica se može začepiti, što u nekim slučajevima dovodi do pobačaja).

Uvjeti korištenja

Prije upotrebe uređaja prvo morate pripremiti kožu. Prvo je temeljno očistite od kozmetike i raznih nečistoća pomoću posebne pjene ili pilinga. Pokreti ne smiju biti nagli, inače se tkanina može oštetiti.

Prvo treba obraditi donji deo lica, a zatim gornji. Preporučuje se obratiti posebnu pažnju na problematična područja.

Ali odmah nakon sesije hardverskog pomlađivanja nepoželjno je koristiti kozmetičke. Potrebno je koži dati "odmor".

Kako odabrati

Odaberite uređaj za podmlađivanje treba voditi nekoliko faktora. Kupac treba obratiti pažnju na:

 1. Mlaznice. Ako su vam potrebni, trebali biste se raspitati o dostupnosti dodataka.
 2. Ručka. Trebalo bi biti što udobnije jer ćete uređaj morati držati duže vrijeme.
 3. Način napajanja. Obično ljudi odabiru uređaje koji rade na bateriji ili u utičnici. No, neki više vole svestrane opcije.
 4. Snaga. Što je viši, to je uređaj efikasniji.
 5. Dimenzije. Ako uređaj planirate koristiti kod kuće, bolje je odlučiti se za kompaktniji model.

Napokon

Uređaji za pomlađivanje kože lica pružaju vrlo dobre rezultate. To se, naravno, odnosi samo na kvalitetne proizvode pouzdanih proizvođača.

Odabir prave mašine treba shvatiti što je ozbiljnije moguće. Ako kupite skup višenamjenski uređaj, brzo ćete nadoknaditi njegove troškove izvanrednim učinkom. Koža će se značajno pomladiti: bore će nestati, elastičnost će se povećati, kontura lica postat će preciznija.