Frakciono lasersko pomlađivanje - princip djelovanja, posljedice

Ako su na kožu već pogođene promjene povezane s godinama, ali ne želite pribjegavati hirurškim uslugama, savjetujemo vam da se obratite nehirurškoj klinici za pomlađivanje. Predlažemo da razmotrimo jednu od ovih tehnologija - frakcijsko lasersko pomlađivanje kože lica i tijela.

Princip rada

Što je to - frakciono lasersko pomlađivanje - ovo je obnavljanje tkiva pomoću visokih temperatura koje pruža laserska zraka. Njegov princip rada približno je isti kao kod laserskog ponovnog obnavljanja, ali fotopolađivanje je mnogo jače i ima ozbiljnijih mogućih posljedica.Frakciono lasersko pomlađivanje

Uređaj je prilično mali uređaj koji izgleda kao baterija. Na njegovoj radnoj površini nalaze se posebni foto-elementi koji su odgovorni za prodiranje lasera ispod dermisa. Treba napomenuti da je temperatura ovog učinka nešto viša od temperature jednostavnog laserskog uređaja za uklanjanje dlaka ili kontrolu akni. Voze ih vrlo brzo, inače minutu zakašnjenja - i dermis će biti spaljen upravo do najdubljeg sloja.

Oglas za ovaj postupak je vrlo lijep i čini se fantastičnim. U jednoj sesiji nestaju bore i ožiljci, liječe se akne i rozaceja, čak možete promijeniti vrstu masti u normalnu. Ali prilikom prolaska sesija morate uzeti u obzirrealnost:

  1. Bore nestaju, ali ne sve. Epidermis nije odgovoran za stvaranje dubokih bora, samo oponaša;
  2. Ožiljci neće nestati u jednoj sesiji, potrebna su najmanje tri, svaka s razlikom od šest mjeseci;
  3. Dermis se liječi najmanje dvije sedmice, od čega je prva potpuni izostanak zaštitnog sloja, morat ćete cijelo vrijeme nanositi različite masti i kreme na obradjena područja, ne smijete izlaziti na sunce;
  4. Stvarno boli, i nije važno koji je vaš prag osjetljivosti ili je li područje tretirano tabletama protiv bolova ili ne;
  5. Ne upotrebljavajte fotooblađivanje za akne.

Učinci frakcijskog pomlađivanja lasera

Odmahlice se sesira jako, uprkos upotrebi anestetskih masti i rastvora. Nakon 2-3 sata pocrveni i može započeti oteklina, posebno na području gornjih kapka, nosa i području oko očiju. Vrhunac edema pada sljedećeg dana, postoje slučajevi kada se cijelo tretirano područje samo pretvorilo u vodenu kuglu, pa se tijelo nakon oporavka pokušava brže oporaviti. Da biste malo ublažili situaciju, jedite manje slanog i pijte diuretike.

Drugog dana krv se može otpustiti u obilnim količinama, nakon čega se na licu formira kora, koja se do kraja dana stvrdne i postane vrlo tvrd sloj, štiti lice od infekcija i prehlada. Ne može se odvojiti i općenito dodirnuti, jer u protivnom možete unijeti malo grla i jednostavno rastrgati budući novi sloj epiderme i zauvijek ostati s ožiljcima. S vremenom će kora omekšati i propasti sama od sebe pod utjecajem regenerirajućih spojeva.

Lagano podmlađivanje kože

Oporavak započinje teknakon jedne sedmice. Kora postaje nešto manje čvrsta, a lice prestaje oteklina. Još će mjesec dana morati uživati ​​u svijetlo ružičastoj boji lica i koristiti ljekovite kreme sa zaštitnom razinom od najmanje 30. Unatoč činjenici da se svugdje spominje samo jedan postupak, doktori će najvjerovatnije reći da se treba ponoviti za šest mjeseci, a ponekadza 3 mjeseca.

Ovo nehirurško pomlađivanje odlično je za vrana stopala i male ožiljke nakon akni ili rozacee, ali DOT (točka) neće pružiti olakšanje od dubokih bora i ožiljaka.

Moguće komplikacije i kako ih izbjeći:

Komplikacija Načini liječenja
Sve jako boli Kupite i nanesite veliku količinu anestetske kreme na problematična područja
Teški edemi Ne pijte puno tečnosti, neki stručnjaci savetuju pravljenje hijaluronskih maski
Proces oporavka trajao je duže od dvije sedmice Pijte vitamine, ne izlazite na suncu, uvijek podmažite kožu posebnom restorativnom masti
Postoji mreža krvnih žila i / ili malih, ali dubokih ožiljaka Nažalost, to se ne može izlečiti. Ožiljak je ostavio ožiljke, ponekad se to dogodi, s vremenom će oni postati manje uočljivi, osim toga, nakon restauracije lice se može lako maskirati temeljcem ili puderom.

Osim toga, nuspojave nakon frakcijskog pomlađivanja nisu isključene - to su osip, svrbež i druge manifestacije netolerancije. Ovo se posebno odnosi na djevojčice alergične na sunce ili kojima je dijagnosticirana vegetativno-vaskularna distonija.

Posebnanega nakon:

  1. Operite samo prokuhanom vodom;
  2. Ostanite sunčani nedelju dana;
  3. Za produženje mladosti i brz oporavak preporučuje se upotreba ozon terapije (ispiranje ozoniranom vodom);
  4. Sve dok epiderma ne poprimi svoju normalnu boju, piling i piling ne treba raditi - to će oštetiti mladu i krhku epidermu;
  5. Rehabilitacija traje od dvije sedmice do mjesec dana, ako pijete vitamine i redovno prozračujete sobu ili ste na otvorenom po toplom vremenu, sve će ići brže.

Primenjeni uređaji

Pomlađivanje čela

Posljedice ne ovise samo o vještini doktora, već i o hardveru koji nudi salon ili klinika. U većini slučajeva to je tehnika europske izrade. Prodaja se vrši u posebnim prodavaonicama ili na službenim web stranicama proizvođača. Za jednokratnu upotrebu, najam je moguć.

Koristi se samo profesionalna oprema. Postojerazličite vrste: ablativne i neablativne (radna površina je pritisnuta na koži ili držana na udaljenosti).

Pregledi ljekara i ljudi

„Imao sam prilično velike nasolabijalne nabori, nisam očekivao nikakve posebne rezultate, odlučio sam da proverim. Svi su problemi zaista izglađeni, ali učinak nije bio uočljiv nakon 10 mjeseci, osim toga, pojavili su se mikro ožiljci. Mala, ali ipak uočljiva. Sad razmišljam hoću li na sekundu ili ne. Bolje da se prijavim za biorevitalizaciju. "

„Ja sam kozmetolog sa više od 7 godina iskustva, i čim se pojavila laserska operacija, odlučio sam da je u pitanju panaceja. Mnogo toga ovisi o vrsti aparata i, naravno, vještini stručnjaka. Ako odaberete pravu dubinu snopa, neće biti ožiljaka i slično. “

Lasersko frakcijsko pomlađivanje često savjetuje ženski forum, preporučuju ih stručnjaci. Ali gledajući fotografiju prije i poslije (pogotovo nakon godinu dana), kao i moguće posljedice, onda vrijedi razmotriti je li ovaj postupak dobar koliko kažu o njemu?