Lasersko fotopodmlađivanje (neablativno "bez opekotina")

neablativno lasersko podmlađivanje

U borbi protiv ozbiljnih znakova starenja kože: bora, staračkih pjega, paučinastih vena, metoda laserskog fotopodmlađivanja je vrlo popularna. Osim toga, svjetlosni valovi pomažu u liječenju kožnih problema kao što su teški poremećaji pigmentacije, rozacea (crvenilo kože) i akne.

Pojam lasersko podmlađivanje označava metodu korekcije kožnih promjena zasnovanu na djelovanju svjetlosnog toka na problematična područja. Metoda neablativnog podmlađivanja je bez premca u pogledu svoje efikasnosti.

Lasersko, fotopodmlađivanje je jedna od revolucionarnih metoda koja vam omogućava da obnovite kožu i eliminišete njene nedostatke bez narušavanja integriteta površine. Za razliku od drugih tehnika, neablativno pomlađivanje nije traumatično. Efekat iscjeljenja ostvaruje se pomoću svjetlosnog snopa koji glatko klizi preko kože i nježno djeluje na njene slojeve.

Indikacije

 • Starenje kože (smanjenje elastičnosti, tonusa, bora).
 • Solarna hiperkeratoza (hrapava koža, neujednačena pigmentacija usled prekomerne opekotine od sunca).
 • Pigmentacija (pjege, staračke pjege).
 • Paukove vene, crvene pruge i fleke na licu.
 • Rozacea (rosacea) i akne.

Lasersko fotopodmlađivanje vam omogućava:

 • Ostvarite podmlađivanje kože, poboljšajte njen tonus i elastičnost.
 • Izgladite fine bore.
 • Poboljšajte boju, ujednačite ton kože.
 • Normaliziraju metaboličke procese i mehanizme diobe stanica kože, aktiviraju sintezu kolagena
 • Učinite efekte akni manje uočljivim; suziti pore.
 • Uklonite defekte kože: pigmentaciju (staračke pjege i pjege), vaskularnu mrežu
 • Ubrzajte metabolizam pojačavanjem cirkulacije krvi.

Kako se odvija postupak laserskog fotopodmlađivanja?

Tokom ovog postupka dužina svetlosnih talasa se stalno menja, zbog čega se postiže višestruki efekat: kratki i srednji talasi deluju na gornje "stare" slojeve kože, uklanjaju ih, uklanjaju, a dugi talasi prodiru u dubinu kože. slojeva, gdje aktiviraju metaboličke procese u koži, te ubrzavaju proizvodnju kolagena, tvari koja koži daje snagu, što dovodi do prirodnog pomlađivanja kože.

Da bi se postigao značajan učinak, laserski, fotorejuvenacijski postupak se provodi nekoliko puta; ukupno vrijeme tokom kojeg je koža izložena svjetlu je od 30 minuta do 8 sati. Treba napomenuti da vremenski interval između procedura treba biti 2-4 sedmice. Izlaganje kože svjetlosti dovodi do toga da pacijent ima potpuno prirodan osjećaj slabog peckanja i blagog crvenila. Na kraju postupka prolaze sami; crvenilo se može ukloniti nanošenjem pantenola na kožu. Osim toga, tokom dana nakon postupka, vrijedi zaštititi kožu od izlaganja direktnoj sunčevoj svjetlosti.

Prednosti laserskog fotopodmlađivanja

 • Jednostavnost i lakoća upotrebe, što znači da je pogodan za osobe koje vode aktivan način života.
 • Gotovo potpuno odsustvo nuspojava, mogućnost izvođenja postupka na bilo kojem dijelu tijela, čak i kod vrlo osjetljive kože (obično uz pomoć svjetla podmlađuje se koža lica, vrata, dekoltea ruku).

Karakteristike laserskog fotopodmlađivanja

Preporučljivo je započeti lasersko fotopodmlađivanje od trenutka kada se pojave prve bore, od oko 30. godine života.

Kao što kliničko iskustvo pokazuje, rezultati laserskog fotorejuvenacije su najizraženiji kod žena 40-65 godina. Kurs se sastoji od 6-8 procedura sa intervalom od 2-4 nedelje. Za to vrijeme male bore nestaju, a velike se izglađuju. Nakon toga, kolagen počinje da se proizvodi sam i u potrebnoj količini, tako da koža izgleda veoma mlado i zategnuto.

Vrlo često, čak i jedan laserski zahvat, fotopodmlađivanje daje vidljivo smanjenje dubine bora na licu, a sljedeće će trajno popraviti rezultat.