Recepti za podmlađivanje lica kod kuće

nanošenje kreme za podmlađivanje kože

Svaka djevojka ili žena koja želi podmlađivanje lica kod kuće je izvodljiva. Pomlađivanje lica kod kuće zahtijeva provjerene recepte za pripremu prirodnih proizvoda za njegu i iskrenu želju za postizanjem rezultata.

Uz pravi pristup, možete podmladiti svoje lice ne samo efikasno, već i ekonomično. Doista, u većini slučajeva u salonima morate preplatiti uslugu, upotrebu skupih ili stranih lijekova, maske, posebne uređaje ili opremu. Ali malo ljudi shvaća da se mnoge procedure mogu provesti samostalno.

Kako očistiti lice bez kozmetičara

Koža zahtijeva periodično čišćenje. Ne samo prašina i elementi u tragovima iz vazduha, prljavština, već i mrtve ćelije apsorbuju se u pore, što je prirodan proces.

Čišćenje lica se odvija u nekoliko faza:

 1. Nježno čišćenje površine. U ovoj fazi nanose se blagi proizvodi za uklanjanje nakupljene prljavštine i masnoće. Hemijska sredstva za čišćenje mogu se zamijeniti toplim mlijekom, prirodnim sapunom za lice itd.
 2. Parenje kože za optimalno otvaranje pora. Voda mora biti prokuvana. Može mu se dodati i začinsko bilje koje će igrati ulogu prirodnog antiseptika. Juhu treba sipati u posudu, držati lice nad parom oko 15 minuta, pokriti debelim komadom tkanine ili ručnikom. Tako se stvara prirodna kupka. Zatim morate obrisati lice suhim maramicama kako biste uklonili višak vlage.
 3. Piling i poliranje. Piling se izvodi pomoću pilinga - sastava hemijskog ili prirodnog porijekla sa čvrstim česticama, uz pomoć kojih se piling mrtve čestice kože. Nakon toga lice se mora dobro oprati.
 4. Umirujuća maska. Možete koristiti i kupljene hemijske sastave i pripremljene od prirodnih sastojaka. Druga opcija je mnogo bolja i zdravija za kožu.
 5. Hidratiziranje uljima - badem, jojoba, sjemenke grožđa itd.

Maske napravljene od prirodnih sastojaka

Maska se bira na osnovu tipa kože - odnosno za suhu, masnu ili mešovitu. Njegov glavni zadatak je da umiri kožu nakon pilinga i pilinga.

Najkorisnije su formulacije koje sadrže:

 • 2 žlice. l. meda i 1 kašika. l. sok od aloje;
 • 1 st. l. kozmetička glina, 1 žlica. l. skrob, stipsa - na vrhu kašike, odvar od strune.

Ostavite da djeluje oko 10-15 minuta, a zatim isperite vodom.

Savjeti za očuvanje mladosti

 • Pratite dnevnu rutinu. Važno je ići u krevet i ustajati otprilike u isto vrijeme, kako biste se dovoljno naspavali.
 • Skinite šminku kako treba. Nemojte koristiti jeftine neefikasne proizvode koji oštećuju kožu oko očiju.
 • Nemojte koristiti previše pilinga i maski. Moramo zapamtiti da sve treba biti umjereno.
 • Pazite na ishranu i ishranu. Jedite prirodnu hranu, kao i što više povrća i voća. Ali nemojte se prejedati.
 • Šetajte više na otvorenom. Tako je koža nahranjena kiseonikom, duže ostaje sveža i gipka.
 • Pijte češće običnu pročišćenu vodu i zeleni čaj.

Pridržavajte se ovih preporuka - i dugo ćete zadržati elastičnost i mladost kože. Zapamtite da je spriječiti prerano starenje i gubitak elastičnosti mnogo lakše nego vratiti.