Metode podmlađivanja kože lica: jednostavne i pristupačne

mezoskuter za podmlađivanje kože

Hitno je moguće pomladiti kožu lica raznim metodama, tehnikama, kako uz korištenje narodnih lijekova, tako i uz pomoć najnovijih salonskih procedura. Izbor tehnike i načina podmlađivanja zavisi od hitnosti njegovog efekta i od stepena izglađivanja bora (male mimičke ili duboke senilne).

Bore se smatraju znakom starosti, međutim, prve bore na licu mogu se pojaviti u najprocvatnijoj dobi. Za mnoge djevojke pojava "znakova vremena" na licu je katastrofa.

Prema mišljenju stručnjaka, proces starenja kože lica ne može se u potpunosti zaustaviti uz pomoć krema protiv starenja, prirodnih maski i kozmetičkih procedura. Možete samo usporiti ovaj proces - u ovom članku ćemo vam reći kako.

Masaža protiv bora

Ako je oval lica ostao lijep, ali su se intenzivno počele pojavljivati „vranine noge", kao i bore na čelu i oko usana, potrebno je započeti tečaj kućne masaže. Ista masaža protiv starenja može vam se ponuditi u bilo kojem kozmetičkom salonu, ali će postupak koštati višestruko više. Stoga je bolje imati svoj aparat za masažu - mezoskuter, kako biste svakodnevno provodili terapiju protiv bora. Odvojite 15 minuta za sljedeće aktivnosti:

  • Prevucite valjkom po dijelovima kože lica gdje su već vidljive mimične ili srednje bore. Pritisnite valjak na bore, pokušavajući ih izgladiti.
  • Izvedite klasičnu masažu lica kako biste stimulirali cirkulaciju epiderme.

Gimnastika za lice

Za razliku od masaže protiv starenja, gimnastika lica neće se riješiti bora, ali će pomoći da se zategne oval, linija jagodica učini vidljivijom i podignu kutovi usana. Suština gimnastike je vrlo jednostavna: zbog jačanja i rasta mišića, opuštena koža na licu se zateže. Epiderma počinje čvršće prianjati uz mišićno tkivo i lice se primjetno podmlađuje.

Vježbe treba izvoditi 5 puta sedmično:

  • Ispružite usne lulom kao da izgovarate zvuk "Yu". Zadržite ovaj položaj usana 1 minut. Ponovite 6 puta.
  • Povucite donju vilicu naprijed 30 sekundi dok ne osjetite blagu napetost u mišićima vilice. Ponovite 10 puta.
  • Čvrsto stavite dlan na čelo i istovremeno snažno podignite obrve. Ponovite 5 puta.

Zapamtite da mišići rastu i jačaju polako. Da biste vidjeli prvi rezultat gimnastike, morate izvoditi vježbe 6 mjeseci i ne stati na tome.

Maske za poboljšanje strukture kože

Porculanska glatka koža izgleda mnogo "mlađe" od porozne kože sa malim bubuljicama. Srećom, koži lica nije tako teško vratiti zdrav izgled. Prirodne maske treba koristiti za normalizaciju strukture epiderme. Maska od bagremovog meda će pomoći da se dubinski očiste pore, nakon čega će bubuljice nestati. Maska od listova aloje i krastavca osvježit će ten i dati koži ujednačenu glatku strukturu. Maska od limunovog soka i pčelinjeg kruha pomoći će da se riješite masnog sjaja.

Vaša mladost je u vašim rukama!