Prvih 5 naučno dokazano metode da se podmladiti oka

U svijetlu kožu od kapke je ubrzano starenje - koji je najbolji način za podršku, našao znanstvenike i doktori.

Bore oko očiju su često razlog za poremećaj čak i žene u mlađi od 30 godina, i sve više i više zabrinut žene, i ponekad ljudi na stanjem kože po kapcima. To je tanja, oprezniji nego ostatak lice, i stoga starenja, obično brže, postaje prvi znak odraslih.

Bore oko očiju

Srećom, sada širom svijeta jedan od vodećih kretanja u znanosti i lijek protiv starenja ili protiv starenja, očuvanje mladosti i zdravlje. S obzirom na prošlost uspjehe u ovoj borbi, ili svetska zdravstvena organizacija je cak promenilo starosna granica pojmovi, kao što mladost, srednjeg, starost, itd poruku, prema posljednjem klasifikacija kategoriji, godinama su definira kao:

  • Mlada – 18 – 44 godina,
  • Prosječne godine 45 – 59 godina;
  • Seniori godina 60 – 74 godine,
  • Starost – 75 – 90 godina;
  • Dugovječnost – 90 i više godina.

Da nastavi da cveta izgled prvo i najvažnije raduju sjaj za mlada koža oko očiju, stručnjaci savjetujem da koristim nakon metode, djelotvornost što je naučni dokaz i pronašli praktičan način primjene.

1. Spavam pravilno

Često djeca mogu biti čuo rekao da je najbolji način da zaštitiš svoj ten i dobro kozi – dobro se naspavaj. Kao otrcano to zvuči, umjetnici stvarno pametan, potvrdili ozbiljan naučnici, stručnjaci za genetiku od starenja i dug život. Činjenica da u periodu od noći "posao" naš matične ćelije su "izaći" iz njihovog pramca niše, i poslao da te organe i tkiva trebaju "popravka". Zbog toga, tamo je obnova cijeli organizam, što je posebno odražava na koži. Bila je noć spavati "tretira" lice, uklanjanje pojavljuje bore i oporaviti uključujući i nježan veoma osjetljivu kožu oko očiju.

Usput, imajte na umu za period od 12 ponoći do 4 ujutro. vrhunac proizvodnju neuobičajene količine potiču. To se zove hormon mladosti, jer neuobičajene količine potiču regulira cijeli endokrini sistem, uključujući proizvodnju seks hormoni, što snažno zavisi od stanjem kože. Stoga, stručnjaci su u borbi protiv starenja predlažem da pokušate da idem da spavam, ne kasnije od 12 noći.

2. Zaštićeni od sunca

Zaštićeni od sunca

I opet, sjećaš se iste zvijezde – ne samo za ljeto, ali čak i u zimi, i jesen ne ostavljaj naočare za sunce. I ne samo zato što je modni dodatak. Anti-godina-dermatolozi hvala tako ljubitelji mode, kao da novije studije jasno potvrditi da sunčeve zrake je glavni faktor u uzrokuje prerano starenja kože, posebno oko očiju (znanstveno ovo se zove photoaging). U Kongresu protiv starenja lijek čuli smo: biti u sunce samo za 30 minuta pocinje proces raspada od kolagena, supstanca kroz koje naše kože zadržati elastičnost.Tako da su im u torbu naočale za sunce i cijele godine postaje pravilo ponašanja za svakoga ko želi da zadrži mlada koža što je duže moguće.

3. Anti-godinama ishrane: manje sladak i još zelenog povrća

Zdravoj dijeti u protiv starenja mnogo pažnje od mnogih studije potvrdio mogućnost da neke proizvode za značajno ubrzava starenje i druge da ga uspori i pokrenuti tijelo. Posebno, to je bilo jasno dokazao starenja posljedice od zloupotrebe slatkiše. I na koži, posebno oko očiju, ovo je neugodno efekat brže, i jasno. Problem je u tome u slom šećera u procesu probavu formirali glukoze molekule koje reagirati s proteine ćelija naše tijelo. Rezultat je tako se zove random crosslinking proteina i druge štetne štete. U mlada tijela dovoljno snage da ispravi tih problema, ali stariji smo se to mi je teze da se nosim sa "glukoze" i još štete. One akumuliraju, razvijati sa godinama vezane bolest, i na koži izgubi elastičnost, postaje mlitav i suho. Ako ti ograničiti se da je slatka, skupljanjem štetne promjene usporava, uključujući kasni izgled znakove kožu starenja.Ukratko, "ptičje nožice" oko očiju radije očekujem slatko i pojaviti sporije od onih koji ograničiti sebe torte i kolači.

Kao i za ostale proizvode, stručnjaci su u borbi protiv starenja dati prvo mjesto da zelenog povrća, drugi da voće i bobice, treći – riba i bijelo meso se preporučuje da jedem nekoliko puta nedeljno.

4. Kreme sa retinol

Poznato je da je retinol, ili nedostatak vitamina a, pomaže da se ojačati krvni sudovi, unaprijediti cirkulaciju u nogama i ubrzati metabolizam. Zbog ovog poboljšava ten, General stanjem kože, bore. U isto vrijeme, važno je imati na umu neki ograničenja:

    Kreme sa retinol
  • obično, kreme sa retinol, to je preporučila je da koristite samo noću, jer to povećava osjetljivost na UV svjetlo i dan možda doprinijelo photoaging kože;
  • retinol je vrlo nestabilan supstance, tako da kreme na svoje baze sa minimum od konzervansa mora biti pohranjene u frižideru. Zato što je nezgodno da ih ponesemo sa sobom na odmoru, poslovna putovanja i druge putovanja.

5. Hyaluronic kiselinu

Ovo je druga komponenta to je dokazano usporiti starenja i promovira koža je jednostavno tako. Hyaluronic kiseline u svoj prirodni oblik je sadržan u intercellular prostora od kože, koja povezuju kolagena vlakna i elastin vlakna odgovoran za ton i elastičnost kožu. Sa godinama, proizvodnja hyaluronic kiseline u tijelo se smanjuje, i to je jedan od glavnih razloga kože starenja.

Da ispuni vrijedna komponentu moderne kozmetike sa hyaluronic kiselinu. Eksperti preporučio da ga koristi za anti-godinama masažu ujutro i/ili veče, uzrokuje vrhovima prstiju i pravi kružni pokreti oko očiju. Ovo masažu ne samo poboljšava opticaju i promovira bolje korišćenje hyaluronic kiselinu, ali u isto vrijeme pomaže da se otarasim suhe oči i oslobodi umora. I kao higijenu od ista serija, možeš da koristim losion da čisti nečiste cijevi od žlijezde na trepavicama, i da se stabilizira na sekret i povećava turgor, odnosno elastičnost kožu.